Korku sineması konseptine özel ülkemizdeki tek dergi olan Alacakaranlık Dergi, 16. Sayısı olan Temmuz sayısıyla raflardaki yerini aldı. Alacakaranlık Temmuz sayısının kapakları zombi saldırısı altında. Ön kapakta İngiliz sanatçı Neil Burton’ın Zombie 2 filminden “Zombie vs. Shark” çizimi yer alırken, arka kapakta Amerikan çizgi roman sanatçısı Jason Moore’un “Mezarlıktan Uyanış” isimli zombi çizimi yer alıyor. Bu ay dergide Yasin Karakaya, Can Ulusan, Burak Berber ve Dağhan Diren çizimleriyle katkı sağlıyorlar.
Temmuz sayısında Gizem Şimşek, ağustos ayında vizyona girecek Siccîn 5’in yönetmeni Alper Mestçi’nin Siccîn serisini mercek altına alıyor. Hazal Bayar, “Korku Sinemasında Süregelen Kadın Temsiliyetleri” yazı dizisinde, geçen ay girişini yaptığı “İstismar Sineması: Lezbiyen Vampirler” yazısının ikinci bölümüyle, korkunun ve seksin dozunu yükselterek devam ediyor.
Bu ay Kaya Özkaracalar, Emmanuel filmleriyle özdeşlemiş Fransız oyuncu Sylvia Kristel’in yer aldığı Dracula’s Widow filmini ele alıyor. Beril Köroğlu, Demons, Rats: Night of Terror, Shocking Dark gibi kült korku filmlerinden tanıdığımız, İtalyan korku sinemasıyla özdeşleşmiş, Amerikan oyuncu Geretta Geretta ile keyifli bir röportaj gerçekleştiriyor. Ege Sorkun, “People Under The Stairs ve Mülk Sahibi Amerikan Ailesi Tasviri” yazısıyla filmdeki burjuva Amerikan ailesinin nasıl korku unsuru haline geldiğini irdeliyor. Deniz Cansever, “Jason Voorhees’in Haritası, Camp Crystal Lake ve Camp Forrest Green Arasında Bir Bellek İnşaası” yazısında “Gölün sahibi kim?” ve “Jason neden hep aynı yerde?” sorularının cevabını bulmaya çalışıyor. Yasemin Akman, yönetmenliğini Saul Bass’in yaptığı Phase IV filmini estetik sınırlarıyla okuyucuyla buluşturuyor.
Burçin Yapıcı, The Shining filminin cinnet eşiğindeki babası Jack Torrance karakterinin, “Kahraman bir baba mı? Yoksa pedofili mi?” olduğunu sorguluyor. Sertaç Koyuncu, korku sineması tarihinin en iyi stratejik pazarlamalarından birine sahip olan Exorcist filminin, hangi yollarla şeytanı pazarladığına değiniyor. Utku Uluer, “Yeşilçam’da Sarı Rüzgar: Türk İşi Giallo Filmler” yazısında; 1990 yılının öncesi için bir Türk korku sineması tarihi kitabı yazılamayacağını belirtirken, bizi 60’lar 70’lerde İtalyan giallo filmlerinden esinlenen ve korku sineması unsurlarını kullanan “Türk işi” giallo filmleriyle tanıştırıyor.
D&R, Remzi Kitabevi, Migros, Nezih Kitabevi, Dost Kitabevi, Mephisto Kitabevi (Beşiktaş, Kadıköy, Taksim), Rüzgâr Kitabevi (Edirne), Gerekli Şeyler (Kadıköy), Kırmızı Kedi Yayınevi (Tünel, Beşiktaş), TveK Kitap Kırtasiye Mağazaları ve Dreamers Figure (Kadıköy)’den temin edebilirsiniz. Detaylı dağıtım noktaları için için tıklayınız.